Pacific Eiland

In het park rondom de fraaie historische Ieperse binnenstad, bouwde de Spaanse bezettereeuwen geleden een eiland in het water langs de idyllische oude vestigen. Het eiland werd gebruikt als opslagplaats voor hun wapentuig en munitie ter bescherming tegen de vijand. Tegenwoordig kan je er jezelf afschermen van de drukte en de stress van de stad. Een pittoreske smeedijzeren brug brengt je naar Pacific Eiland, een groene oase waar de goede smaak regeert. Tegen een achtergrond van ronddobberende eendjes en bootjes –die je ter plaatse kunt huren- kan je er op een van de drie zonneterrassen genieten van de verlokkingen van het uitgebreide culinaire aanbod, in het restaurantgedeelte. Dit terwijl de allerkleinsten zich uitleven in de speeltuin. Binnen in het recentelijk vernieuwde interieur beschijnen overvloedige natuurlijke lichtbundels prachtige kunstfoto’s van het personeel en vaste klanten, in het sprookjesachtige decor van het park zelf. Op de eerste verdieping kunnen kinderen terecht in een exclusief aan hen gewijde speelkamer met tv en allerhande speeltuigen. Zelfs een sanitaire stop wordt in Pacific Eiland een aangename ontdekkingstocht door netjes ingekaderde foto’s en memoires. In deze zaak wordt op details gelet!
Zaakvoerder Robert Van Eygen, die zijn opleiding genoot aan de vermaarde hotelschool van Koksijde, staat samen met een dynamisch team, mee achter het fornuis. Naast de gastronomische restaurantkaart, biedt de bistrokaart ook een uitgebreide keuze aan verzorgde snacks, slaatjes, kindergerechtjes, vis- en vleesgerechten. Er is een viergangen Eilandmenu aan 42 euro, of met passende streekbieren (48 euro) of met passende wijnen aan 52 euro. Heel het jaar door zijn er ook steeds wisselende seizoensgebonden suggesties. Dé aanrader van het bistrogedeelte is de Althamira Stonegrill, waarbij je aan tafel zelf vlees en/of vis bakt op een speciaal daarvoor ontworpen steen. De artisanale huisgerookte zalm, kan ook op heel wat bijval rekenen, héérlijk! Op de wijnkaart staan zo’n 150 referenties uit Frankrijk en de rest van de wereld vanaf 20 euro per fles. ’s Namiddags zijn er à la minute gebakken pannenkoeken (gegist op St-Bernardusbier), ijs en gebak. Als je Ieper bezoekt, moet je deze zaak gewoon een bezoekje brengen, dat ben je aan je smaakpapillen verplicht!

2016-12-09T17:38:25+00:00 woensdag 25 november 2015|Restaurant|0 Reacties

Reageer op dit bericht